Rogatički Dom zdravlja dobio novo ime i vozilo

S. M.
Rogatički Dom zdravlja dobio novo ime i vozilo

Rogatica - Rogatički Dom zdravlja zvanično je, u znak sjećanja na lik i djelo mladog doktora Zorana Mitrovića, ponio ime po njemu, a razlog više za slavlje u toj ustanovi bilo je i novo sanitetsko vozilo.

Nakon što je Skupština opštine Rogatica na sjednici održanoj 31. januara donijela odluku da toj zdravstvenoj ustanovi bude dato ime ljekara Zorana Mitrovića, koji je 2006. godine iznenada preminuo, ta odluka je ovih dana i sprovedena  u djelo. 

Uz odluku Skupštine, kao osnivača, tome je prethodila izmjena Statuta i preregistracija kod nadležnog suda te izrada table prema kojoj se firma zvanično zove Javna zdravstvena ustanova (JZU) Dom zdravlja “Dr Zoran Mitrović” Rogatica. Odluka je naišla na zadovoljstvo zaposlenih i pacijenata rogatičkog Doma zdravlja.

Povod za produženo slavlje bila je predaja ključeva novog sanitetskog vozila za prevoz pacijenata. Načelnik opštine Milorad Jagodić uručio je direktoru Doma zdravlja Siniši Milješiću ključeve vozila vrijednog 66.500 maraka bez PDV-a.

Vozilo je nabavljeno u okviru projekta “Povećanje dostupnosti zdravstvene zaštite stanovništvu opštine Rogatica”, a finansirano je novcem Finansijskog mehanizma za finansiranje projekata integrisanog i održivog lokalnog razvoja u RS za 2017/2018.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana