Рогатица: Стигле паре за градско купалиште

С. М.
Рогатица: Стигле паре за градско купалиште

Рогатица - Прва емисија обвезница Рогатице на Бањалучкој берзи била је успјешна и тиме је општина прикупила 900.000 марака.

Откупљено је свих 9.000 емитованих обвезница по цијени од 100 марака, паре су "легле", а начелник општине Милорад Јагодић каже да ће их лако расподијелити.

- За плаћање урађених радова на градском купалишту, које је уговорила прошла СДС-ова општинска власт, дужни смо готово 700.000 марака, а објекат је тек изашао из земље. Више од 100.000 дугујемо за реконструкцију цјевовода Зиличина - пумпна станица у центру града, кроз који је вода протекла пред крај 2016. године. То је већ 800.000, а гдје нам је друга па и трећа фаза са купалиштем за дјецу - пита се Јагодић.

Каже да груби предрачуни говоре да ће за то бити потребно још најмање милион и по марака.

- Ми тај новац немамо. Ослонити се на буџет општине значило би потпуно се одрећи свих капиталних и других инвестиција и знатно смањити средства за финансирање осталих потреба у општини. То себи не можемо и не смијемо приуштити - истакао је Јагодић.

Одатле и разлог да се све чешће помиње идеја да се радови на купалишту "заледе" до неких бољих времена.

- Друга варијанта је ново задуживање. Коначну одлуку донијеће надлежни у општини и на нивоу Републике, тим прије што још имамо немало наслијеђених дугова од старе власти. Када би нас само пола од оних којима смо дужни тужили, то би значило блокаду буџета на дужи период, са несагледивим посљедицама - нагласио је Јагодић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана