Rođendan Planinarskog društva Korak više uz pohod do Stuplja i 600 gostiju

J. D - B. R.
Rođendan Planinarskog društva Korak više uz pohod do Stuplja i 600 gostiju

Prnjavor - Članovi Planinarskog društva "Korak više" iz Prnjavora organizovali su, povodom godišnjice postojanja, druženje za gotovo 600 zaljubljenika u planinarenje, koji su proslavljajući prvi rođendan prešli rutu od 18 kilometara.

Oni su minule nedjelje u šestočasovni pohod krenuli iz Prnjavora, preko planine Ljubić, do manastira Stuplje.

- Osim planinara iz drugih sredina učestvovalo je oko 300 naših sugrađana, što nas je posebno obradovalo. Staza nije bila zahtjevna, a putem sponzora smo obezbijedili doručak i čaj i na kraju kod manastira Stuplje ručak - rekao je sekretar društva "Korak više" Uroš Šušak i dodao da su se sa konačnog odredišta na početnu tačku u Prnjavoru vratili autobusima.

Predsjednik ovog planinarskog društva Srđan Stakić je rekao da je akcija "Pohod u manastir Stuplje" samo jedna od brojnih.

Prnjavorčanima je prvi rođendan čestitao i predsjednik Planinarskog saveza RS iz Prijedora Ljubiša Aramanda, koji je takođe pohvalio dosadašnja ostvarenja društva "Korak više". Ovo planinarsko društvo, koje čini stotinu stalnih članova, organizovalo je više od 30 izleta, među kojima su bili pohodi na najveći vrh BiH Maglić, te na najveći vrh Balkana Musalu. U planu im je i pohod na Olimp u Grčkoj i vrhove u Slovačkoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana