Рођендан Планинарског друштва Корак више уз поход до Ступља и 600 гостију

Ј. Д - Б. Р.
Рођендан Планинарског друштва Корак више уз поход до Ступља и 600 гостију

Прњавор - Чланови Планинарског друштва "Корак више" из Прњавора организовали су, поводом годишњице постојања, дружење за готово 600 заљубљеника у планинарење, који су прослављајући први рођендан прешли руту од 18 километара.

Они су минуле недјеље у шесточасовни поход кренули из Прњавора, преко планине Љубић, до манастира Ступље.

- Осим планинара из других средина учествовало је око 300 наших суграђана, што нас је посебно обрадовало. Стаза није била захтјевна, а путем спонзора смо обезбиједили доручак и чај и на крају код манастира Ступље ручак - рекао је секретар друштва "Корак више" Урош Шушак и додао да су се са коначног одредишта на почетну тачку у Прњавору вратили аутобусима.

Предсједник овог планинарског друштва Срђан Стакић је рекао да је акција "Поход у манастир Ступље" само једна од бројних.

Прњаворчанима је први рођендан честитао и предсједник Планинарског савеза РС из Приједора Љубиша Араманда, који је такође похвалио досадашња остварења друштва "Корак више". Ово планинарско друштво, које чини стотину сталних чланова, организовало је више од 30 излета, међу којима су били походи на највећи врх БиХ Маглић, те на највећи врх Балкана Мусалу. У плану им је и поход на Олимп у Грчкој и врхове у Словачкој.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана