Роде радо слијећу у фочанску болницу

Радмила Ђевић
Роде радо слијећу у фочанску болницу

Фоча - Гинеколошко-акушерским одјељењем Универзитетске болнице у Фочи ових дана ори се плач новорођенчади, што посебно служи на понос особљу ове клинике које је професионалним радом заслужило повјерење великог броја пацијенткиња.

У неколико посљедњих дана у овој болници било је чак 11 порода, а на годишњем нивоу роди се више од 350 беба и то из горњодринске и сарајевско-романијске регије, али и Херцеговине и ФБиХ.

Другу бебу, сина Вукашина, прије неколико дана у фочанској болници родила је Сузана Табаковић (27) из Билеће. Квалитет услуга, стечено повјерење у љекаре и љубазност особља били су пресудни да ова млада мајка своје друго дијете роди у овој здравственој установи.

- Беба и ја се осјећамо добро. Пород је протекао како треба, презадовољна сам третманом и сталном бригом и према мени и према беби - истиче Табаковићева.

Наташа Вукашиновић (29) из Пала у овој болници на свијет је донијела сина Лазара.

- Овдје сам дошла да се породим, јер сам чула све најбоље и увјерила се у квалитет услуга и љубазност особља. Свим трудницама препоручила бих ову установу - казала је Вукашиновићева.

Начелница Гинеколошко-акушерског одјељења Болнице Радиславка Лечић истиче да добар однос према породиљама рецепт за успјех.

- Наравно да је приоритет и професионално привести трудноћу крају, обавити порођај без проблема и добити здраво новорођенче, али исто тако је много битно да свакој породиљи остане тај чин рађања у најљепшем могућем сјећању. Сматрамо да је број породиља које нам долазе резултат доброг односа и повјерења - каже Лечићева.

Гинеколог Владимир Чанчар додаје да је за лак и сигуран пород неопходан деветомјесечни рад са трудницама, међусобно повјерење, савјетовање и сарадња.

- Порођај је један од најрадоснијих, али и најстреснијих догађаја у животу жене. Због тога је важно будуће мајке упознати и припремити за пород - објашњава он.

Донација

Значај рађања и квалитет рада Гинеколошко-акушерског одјељења Фочанске болнице, препознало је и Министарство породице омладине и спорта РС. Недавно су фочанском породилишту донирали 20.000 марака за набавку кревета за породиље и бебе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана