Riješeno stambeno pitanje porodice Kazanović iz Šekovića: Majka i kćerka zimu dočekuju u toplom domu

Milijana Latinović
Riješeno stambeno pitanje porodice Kazanović iz Šekovića: Majka i kćerka zimu dočekuju u toplom domu

Šekovići - Ranki Kazanović iz Papraće kod Šekovića i njenoj kćerki Karolini topli dom više neće biti pusti san, jer će se za nekoliko dana useliti u novoizgrađenu kuću.

Zahvaljujući zalaganju ministra industrije, energetike i rudarstva RS Petra Đokića i njegovih prijatelja stambeno pitanje ove porodice je riješeno.

Nakon što su u majskim poplavama prije dvije godine gotovo ostali bez krova nad glavom, Kazanovići su živjeli u neuslovnom objektu.

Đokić je u petak obišao Kazanoviće da bi se uvjerio kako napreduje izgradnja objekta i istakao da ga je na ovaj korak podstakla tužna priča porodice koju je prvi put posjetio prije dvadesetak dana.

- Saznao sam da je domaćin kuće Brane Kazanović umro prije nešto više od 20 dana, da je bio borac prve kategorije i da je njihova porodična kuća, čiju su izgradnju započeli, oštećena u poplavama. Jedino što se moglo uraditi jeste da se izgradi nova kuća - rekao je ministar.

Đokić, koji je odmah pokrenuo akciju za izgradnju nove kuće za Kazanoviće, te lično i uz pomoć prijatelja uspio da prikupi novac, rekao je da se očekuje da će novi dom za Ranku i Karolinu biti završen za pet do šest dana.

- Drago mi je da su ovu aktivnost razumjeli komšije i
mještani ovog područja i drugi koji su pomogli. Njihova obaveza je bila da izgrade temelje, a ostali dio sam ja završio - istakao je Đokić.

On je naglasio da ovo nije jedina humanitarna aktivnost koju je realizovao, te da ima još mnogo planova za ovakve akcije i pozvao sve koji mogu da pomognu ljudima u nevolji.

Novu kuću porodice Kazanović, površine 35 kvadrata, gradi preduzeće "Steko" iz Bijeljine. Ranka Kazanović (50) nije krila oduševljenje što će ona i njena kćerka predstojeću zimu dočekati u novom domu.

- Vjerovala sam ministru Đokiću kada nas je posjetio i obećao da ćemo dobiti novu kuću, ali nisam mogla da vjerujem da će se to tako brzo desiti - rekla je Kazanovićeva.

Jedini izvor prihoda za ovu porodicu je nekoliko grla stoke koju uzgajaju na svom domaćinstvu.

Manastir Osovica

Ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić uručio je donaciju za nastavak gradnje manastira u podnožju Motajice. Đokić je sa načelnikom opštine Srbac Dragom Ćirićem posjetio manastir Osovica i razgovarao sa jeromonahom Teofilom o radovima koji se izvode u krugu manastirskog kompleksa. Obnova manastira Osovica počela je 2008. godine, a sagrađen je na temeljima nekadašnjeg manastira iz 14. vijeka koji je porušen poslije neuspješnog pohoda Turaka na Beč 1695. godine.

D. J.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana