Ријешено стамбено питање породице Казановић из Шековића: Мајка и кћерка зиму дочекују у топлом дому

Милијана Латиновић
Ријешено стамбено питање породице Казановић из Шековића: Мајка и кћерка зиму дочекују у топлом дому

Шековићи - Ранки Казановић из Папраће код Шековића и њеној кћерки Каролини топли дом више неће бити пусти сан, јер ће се за неколико дана уселити у новоизграђену кућу.

Захваљујући залагању министра индустрије, енергетике и рударства РС Петра Ђокића и његових пријатеља стамбено питање ове породице је ријешено.

Након што су у мајским поплавама прије двије године готово остали без крова над главом, Казановићи су живјели у неусловном објекту.

Ђокић је у петак обишао Казановиће да би се увјерио како напредује изградња објекта и истакао да га је на овај корак подстакла тужна прича породице коју је први пут посјетио прије двадесетак дана.

- Сазнао сам да је домаћин куће Бране Казановић умро прије нешто више од 20 дана, да је био борац прве категорије и да је њихова породична кућа, чију су изградњу започели, оштећена у поплавама. Једино што се могло урадити јесте да се изгради нова кућа - рекао је министар.

Ђокић, који је одмах покренуо акцију за изградњу нове куће за Казановиће, те лично и уз помоћ пријатеља успио да прикупи новац, рекао је да се очекује да ће нови дом за Ранку и Каролину бити завршен за пет до шест дана.

- Драго ми је да су ову активност разумјели комшије и
мјештани овог подручја и други који су помогли. Њихова обавеза је била да изграде темеље, а остали дио сам ја завршио - истакао је Ђокић.

Он је нагласио да ово није једина хуманитарна активност коју је реализовао, те да има још много планова за овакве акције и позвао све који могу да помогну људима у невољи.

Нову кућу породице Казановић, површине 35 квадрата, гради предузеће "Стеко" из Бијељине. Ранка Казановић (50) није крила одушевљење што ће она и њена кћерка предстојећу зиму дочекати у новом дому.

- Вјеровала сам министру Ђокићу када нас је посјетио и обећао да ћемо добити нову кућу, али нисам могла да вјерујем да ће се то тако брзо десити - рекла је Казановићева.

Једини извор прихода за ову породицу је неколико грла стоке коју узгајају на свом домаћинству.

Манастир Осовица

Министар индустрије, енергетике и рударства Петар Ђокић уручио је донацију за наставак градње манастира у подножју Мотајице. Ђокић је са начелником општине Србац Драгом Ћирићем посјетио манастир Осовица и разговарао са јеромонахом Теофилом о радовима који се изводе у кругу манастирског комплекса. Обнова манастира Осовица почела је 2008. године, а саграђен је на темељима некадашњег манастира из 14. вијека који је порушен послије неуспјешног похода Турака на Беч 1695. године.

Д. Ј.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана