Риболовци из Требиња уловили сома капиталца

РТРС
Риболовци из Требиња уловили сома капиталца

Требиње - Билећко језеро важи за прави рај за риболовце. Добар улов је на овим водама загарнотван, а често се за удицу закаче капитални примјерци.

Сома капиталца од око 70 кг недавно су уловили риболовци из Требиња. Иако ово није највећи сом уловљен у Билећком језеру, рекордан је досадашњи улов за неустрашиву требињску екипу, преноси РТРС.

Да се на водама Билећког језера увијек може очекивати неочекивано увјерила се и неустаршива трочлана посада из Требиња. Иако, је кажу, дан почео добро с примјерцима од око 10 кг нису ни слутили да их чека изненађење деценије - капиталац дугачак 2, 20 метара и тежак око 70 кг.

Вјешти рибари нису крили велику срећу и понос због рекордног улова.. Чамац, удица и прави мамац, вјеште рибарске руке и мало среће били су потребни да се савлада, до сад, највећи улов.

Први сом у Билећко језеро убачен је прије тридесетак година. Судећи по тежини и дужини, овај улов је вјероватно један од тих. Требињци кажу да ће овај капиталац у замрзивач, а они већ од сутра у лов на нови рекорд.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана