Рекордна туристичка сезона у Требињу - само у августу више од 14.500 ноћења

Срна
Рекордна туристичка сезона у Требињу - само у августу више од 14.500 ноћења

Требиње - У Требињу су током августа забиљежена 14.564 ноћења туриста, што је рекордан број од када се води ова евиденција, потврдио је Срни директор Туристичке организације Требиња Марко Радић.

Радић је истакао да је Требиње све пожељнија туристичка дестинација у региону, као и да је све већи број туриста који посјећује најјужнији град Републике Српске.

"Током осам мјесеци 2018. године регистровано је 65.591 ноћење, док је током 2017. година било 69.174 ноћења. Ово ће бити нова рекордна сезона за наш град на шта смо сви у Туристичкој организацији посебно поносни", истакао је Радић.

Он је рекао да је током осам мјесеци 2018. године број ноћења већи за 40 одсто у односу на исти период прошле године, те да највећи број оних који су преноћили у Требињу долази из Турске, Србије, Грчке, Француске и Јужне Кореје.

Туристички информативни центар у Дучићевој улици у центру Требиња посјетило је за 30 одсто више туриста него у истом периоду прошле године, а највише из Србије, Русије, Аустрије, Велике Британије.

Радић очекује добру посјету Требињу и у преостала четири мјесеца.

На подручју града регистровано је више од 1.830 лежајева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана