Razvojna agencija Gradiška za godinu dana realizovali projekte vrijedne 320.000 KM

M. V.
Razvojna agencija Gradiška za godinu dana realizovali projekte vrijedne 320.000 KM

Gradiška - Razvojna agencija Gradiška nedavno je proslavila prvi rođendan, a za godinu rada uspješno je realizovala desetine projekata vrijednih 320.000 KM.

 

Vršilac dužnosti direktora Razvojne agencije Bogdan Vicanović istakao je da je ova ustanova, koju je osnovala Skupštine opštine Gradiška, dobru saradnju ostvarila sa domaćim i stranim donatorima.

- Razvojna agencija je izradila ukupno 41 projektnu aplikaciju, od čega je 18 projekata dobilo finansijsku podršku, osam je odbijeno, dok je preostalih 15 u proceduri - rekao je Vicanović koji je dodao da su podržani projekti sa različitim tematikama, od kulture, turizma, preduzetništva, do projekata koji se bave rješavanjem problema ranjivih grupa sa područja Gradiške.

Vicanović ističe da je cilj osnivanja agencije pružanje tehničke i savjetodavne podrške u programima međunarodne i regionalne saradnje.

- Aktivnosti su usmjerene i u pravcu stvaranja lokalnih, prekograničnih i međunarodnih partnerstava, promociju potencijala Gradiške u njima, te privlačenju stranih investicija. Istovremeno, naš rad je usmjeren na izgradnju sopstvenih kapaciteta, prvenstveno u kontekstu apliciranja sa projektnim prijedlozima prema domaćim, međunarodnim i EU fondovima - naglasio je Vicanović.

Kako kažu u ovoj ustanovi Razvojna agencija sve svoje aktivnosti promoviše posredstvom društvenih mreža, te od ove godine putem internet stranice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana