Razigrana jesen za pomoć najugroženijoj djeci

Srna
Razigrana jesen za pomoć najugroženijoj djeci

Bijeljina - U Bijeljini je večeras počela dvodnevna humanitarna priredba "Razigrana jesen" na kojoj će biti prikupljeni novac, slatkiši i igračke za socijalno ugroženu djecu iz ovog grada, a Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske podržalo je projekat sa 3.000 KM.

Predsjednik Udruženja građana "Glas mladih evropske Bijeljine" Srđan Abadžić naveo je da se ove godine njihovom pozivu odazvalo sedam bijeljinskih vrtića.


"Prve godine učestvovalo je 180 mališana, prošle 230, a ove njih 290. Večeras će nastupiti djeca iz četiri vrtića, a sutra naveče iz preostala tri", rekao je Abadžić novinarima u Centru za kulturu "Semberija".

On je naglasio da se ulaznica za humanitarnu priredbu "Razigrana jesen" ne naplaćuje, nego da posjetioci po želji ostavljaju dobrovoljni novčani prilog, slatkiše ili igračke.

"Od toga što prikupimo, mi pravimo humanitarne pakete vrijednosti 50 KM. Prve godine uspjeli smo da napravimo 20 paketa, prošle 32, a ove godine se nadamo isto toliko ili više. Pakete kasnije dijelimo socijalno ugroženim porodicama sa prostora opštine koje imaju malu djecu", dodao je Abadžić i naglasio da je tema ovogodišnje priredbe porodica i odnos nadležnih institucija prema njoj.

Direktor vrtića "Bambino" iz bijeljinskog naselja Koviljuše Dajana Bošnjak rekla je da joj je drago što mališani mogu da pomognu drugoj djeci.

"I prošle godine smo učestvovali na žRazigranoj jeseniž. Večeras je tu 28 djece iz našeg vrtića, uzrasta od dvije i po do šest godina, a predstavićemo se sa tri koreografije", kaže Bošnjak.

Humanitarna priredba "Razigrana jesen" prvi put je organizovana u Bijeljini 2012. godine, a pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana