Разиграна јесен за помоћ најугроженијој дјеци

Срна
Разиграна јесен за помоћ најугроженијој дјеци

Бијељина - У Бијељини је вечерас почела дводневна хуманитарна приредба "Разиграна јесен" на којој ће бити прикупљени новац, слаткиши и играчке за социјално угрожену дјецу из овог града, а Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске подржало је пројекат са 3.000 КМ.

Предсједник Удружења грађана "Глас младих европске Бијељине" Срђан Абаџић навео је да се ове године њиховом позиву одазвало седам бијељинских вртића.


"Прве године учествовало је 180 малишана, прошле 230, а ове њих 290. Вечерас ће наступити дјеца из четири вртића, а сутра навече из преостала три", рекао је Абаџић новинарима у Центру за културу "Семберија".

Он је нагласио да се улазница за хуманитарну приредбу "Разиграна јесен" не наплаћује, него да посјетиоци по жељи остављају добровољни новчани прилог, слаткише или играчке.

"Од тога што прикупимо, ми правимо хуманитарне пакете вриједности 50 КМ. Прве године успјели смо да направимо 20 пакета, прошле 32, а ове године се надамо исто толико или више. Пакете касније дијелимо социјално угроженим породицама са простора општине које имају малу дјецу", додао је Абаџић и нагласио да је тема овогодишње приредбе породица и однос надлежних институција према њој.

Директор вртића "Бамбино" из бијељинског насеља Ковиљуше Дајана Бошњак рекла је да јој је драго што малишани могу да помогну другој дјеци.

"И прошле године смо учествовали на жРазиграној јесениж. Вечерас је ту 28 дјеце из нашег вртића, узраста од двије и по до шест година, а представићемо се са три кореографије", каже Бошњак.

Хуманитарна приредба "Разиграна јесен" први пут је организована у Бијељини 2012. године, а покровитељ манифестације је Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана