Razboj kod Srpca: Sala zaključana za folklor i karate

A. J.
Razboj kod Srpca: Sala zaključana za folklor i karate

Srbac - Osnovna škola "Dositej Obradović" iz Razboja kod Srpca zabranila je korišćenje fiskulturne sale folklorašima i karatistima iz tog sela, koji su time ostali bez uslova za vježbanje i treniranje, a zbog osipanja članstva im prijeti i gašenje.

Sveštenik Mladen Prodanović, koji je prije pet godina osnovao Kulturno-umjetničko društvo "Mladost" u Razboju, optužio je direktora škole Milu Majdanca da je izlobirao školski odbor kako bi donio odluku o zabrani korišćenja sale pod izgovorom da će doći do njenog oštećenja.

- Godinama smo koristili salu i plaćali naknadu. Poslije poplava vježbali smo na asfaltu ispred mjesne crkve, a nakon rekonstrukcije sale tražili smo od direktora da nam je ponovo ustupi. On nas je usmjerio na Školski odbor, koji pet mjeseci nije htio da uvrsti naš problem u dnevni red, a kad su se konačno sastali, ponovo su nas "prebacili" na direktora - rekao je sveštenik Prodanović.

Dodaje da se direktor ponovo oglušio o njihovu molbu.

- Nudili smo da igramo u priglavcima ili bosi kako ne bismo oštetili pod, ali nas je direktor odbio i poručio da vodimo stotinu naših članova u Srbac ili da radimo u devastiranom objektu u kojem je nekad bio pilićarnik - kaže sveštenik Prodanović i dodaje da im je ustupljen neuslovni prostor parohijskog doma, zbog čega je već 50 mališana diglo ruke od folklora.

Predsjednik Karate kluba "Staparski vitezovi" iz Razboja Danijel Drinić kaže da njihovi članovi moraju putovati na treninge u Gradišku jer su im zatvorena vrata sale.

- Naše članstvo se počelo osipati i ako se ovako nastavi, neminovno je da će doći do gašenja - kaže Drinić.

Majdanac ističe da 60 od 65 zaposlenih u školi nije dalo saglasnost za ustupanje sale jer bi bili narušeni uslovi za odvijanje redovne nastave.

- Sala još nije opremljena i nema upotrebnu dozvolu. Ne mogu dozvoliti upotrebu objekta, u čemu imam punu podršku Školskog odbora - rekao je Majdanac.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana