Raspust u bijeljinskoj OŠ Sveti Savaiskoristili za sređivanje učionica

Lj. A.
Raspust u bijeljinskoj OŠ Sveti Savaiskoristili za sređivanje učionica

Bijeljina - Radnog elana zaposlenima u bijeljinskoj Osnovnoj školi "Sveti Sava" ne manjka ni u ovoj godini, a zimski raspust iskoristili su za novo uređenje i adaptaciju školskog prostora.

Prema riječima direktora ove škole Đorđa Mirkovića, domari su uređivali tri učionice, a oko 3.500 maraka koliko su koštali ovi radovi obezbijeđeno je uštedama i izdavanjem školskih objekata pod zakup.

Ovoj školi iz budžeta predsjednika Srpske Milorada Dodika donirano je 20.000 KM, a taj novac iskorišćen je za zamjenu podova u sedam učionica.

- Ta sredstva koristimo za uređenje dotrajalih podova u učionicama u aneksu takozvane Male škole, gdje smo prethodno obnovili fasadu i zamijenili stolariju. Ostaje nam još da u narednom periodu obnovimo stepenište i uredimo hodnik, nakon čega će ovaj aneks biti u potpunosti renoviran. To je bila moja dugogodišnja želja jer u tom dijelu škole nastavu pohađaju najmlađi učenici - kaže Mirković.

U protekle tri godine dosta poslova je urađeno u ovoj obrazovnoj ustanovi. Zajedničkom akcijom zaposlenih, direktora i Savjeta roditelja realizovane su brojne aktivnosti.

- Škola je dobila potpuno novo lice. Osim fasada i stolarije tokom prošle godine uspjeli smo da završimo osvjetljenje školskog dvorišta gdje smo postavili sedam reflektora jer je u drugoj smjeni dvorište bilo mračno. Urađena je i rasvjeta u školskom parku, a sređivali smo i područnu školu u Batkoviću. Takođe osposobljeni su kabineti geografije i istorije, a poboljšan je i kvalitet nastave fizičkog vaspitanja, ali i niz drugih poslova - navodi Mirković.

U OŠ "Sveti Sava" mogu se pohvaliti i povećanjem broja upisanih učenika u ovoj školskoj godini. Trenutno školu pohađa 1.285 učenika od prvog do devetog razreda, što je za jedno odjeljenje više nego godinu ranije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana