Распуст у бијељинској ОШ Свети Саваискористили за сређивање учионица

Љ. А.
Распуст у бијељинској ОШ Свети Саваискористили за сређивање учионица

Бијељина - Радног елана запосленима у бијељинској Основној школи "Свети Сава" не мањка ни у овој години, а зимски распуст искористили су за ново уређење и адаптацију школског простора.

Према ријечима директора ове школе Ђорђа Мирковића, домари су уређивали три учионице, а око 3.500 марака колико су коштали ови радови обезбијеђено је уштедама и издавањем школских објеката под закуп.

Овој школи из буџета предсједника Српске Милорада Додика донирано је 20.000 КМ, а тај новац искоришћен је за замјену подова у седам учионица.

- Та средства користимо за уређење дотрајалих подова у учионицама у анексу такозване Мале школе, гдје смо претходно обновили фасаду и замијенили столарију. Остаје нам још да у наредном периоду обновимо степениште и уредимо ходник, након чега ће овај анекс бити у потпуности реновиран. То је била моја дугогодишња жеља јер у том дијелу школе наставу похађају најмлађи ученици - каже Мирковић.

У протекле три године доста послова је урађено у овој образовној установи. Заједничком акцијом запослених, директора и Савјета родитеља реализоване су бројне активности.

- Школа је добила потпуно ново лице. Осим фасада и столарије током прошле године успјели смо да завршимо освјетљење школског дворишта гдје смо поставили седам рефлектора јер је у другој смјени двориште било мрачно. Урађена је и расвјета у школском парку, а сређивали смо и подручну школу у Батковићу. Такође оспособљени су кабинети географије и историје, а побољшан је и квалитет наставе физичког васпитања, али и низ других послова - наводи Мирковић.

У ОШ "Свети Сава" могу се похвалити и повећањем броја уписаних ученика у овој школској години. Тренутно школу похађа 1.285 ученика од првог до деветог разреда, што је за једно одјељење више него годину раније.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана