Расписан конкурс за израду сувенира града Требиња

Срна
Расписан конкурс за израду сувенира града Требиња

Требиње - Туристичка организација /ТО/ Требиња расписала је јавни конкурс за израду сувенира овог града, а предвиђено је да награда за најбољи сувенир износи 1.000 КМ.

У обавјештењу из ТО наводи се да сувенир треба да буде одраз традиције, културно-историјске и материјалне баштине, те да изражава аутентичне природне и туристичке вриједности и атрактивности града Требиња.


"Сувенир треба да буде израђен од материјала према идеји аутора, са описом израде, величине, боје и материјала од којег ће се производити", наводе у ТО и напомињу да је пожељно да се за израду сувенира користе аутохтони материјали, односно они који су препознатљиви за град Требиње.

Могу се радити традиционални сувенири - ручни радови, украсни и употребни предмети од папира, текстила, керамике, дрвета, пластике, сламе, одјевни предмети, вез, ткани предмети, затим урбани сувенири - разгледнице, оквири за фотографије, привјесци, подметачи за чаше, магнети, маркери за књиге, као и други употребни или украсни предмети - флаше, шоље, реплике градских здања.

У обзир долазе и остали предмети или радови који укључују нове технологије-мултимедија.

Приједлоге треба доставити у року од 45 дана од дана објаве на веб страници Јавне установе ТО града Требиња.

Пријаве се могу доставити лично у просторије ТО /Марин двор/, Туристичког информативног центра /Дучићева улица, под Платанима/ или поштом на адресу: ЈУ Туристичка организација Града Требиња, Преображенска бб /Марин двор/, 89101 Требиње.

Уколико Комисија за избор сувенира града Требиња утврди да је квалитет пристиглих радова задовољавајући, донијеће одлуку о додјели новчане награде за најбољи сувенир у износу од 1.000 КМ, а за оне који уђу у ужи круг робне и материјалне награде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана