Raskinuta koalicija sa SDS-om

Srna
Raskinuta koalicija sa SDS-om

Srebrenica - Opštinski odbor SNSD Srebrenica donio je odluku o raskidanju koalicije sa Opštinskim odborom SDS-a iz ovog mjesta zbog kršenja principa iz koalicionog sporazuma srpskih političkih stranaka, saopšteno je iz srebreničkog SNSD-a.

Konstatovano je da kadrovi SDS-a opstruišu inicijative SNSD-a za veću podršku Vlade Republike Srpske ovoj opštini.

Do raskida koalicije dolazi i zbog glasanja odbornika SDS-a za smjenu Radomira Pavlovića iz SNSD-a sa mjesta predsjednika Skupštine opštine  Srebrenica 30. juna prošle godine, te zbog navodnog kršenja principa raspodjele vlasti između srpskih političkih stranaka u Srebrenici, pojašnjeno je u saopštenju.

Odbornici DNS-a i Napredne Srpske su se prije godinu zvanično izjasnili da istupaju iz Kluba odbornika srpskih stranaka i da će djelovati kao nezavisni odbornici, dok su se odbornici SDS-a, takođe, na jednoj od sjednica SO Srebrenica izjasnili da ne podržavaju stavove SNSD-a i politiku koju vodi Pavlović i da nastavljaju djelovati kao samostalni Klub odbornika SDS-a u srebreničkom parlamentu.

Međutim, svi srpski odbornici su u decembru prošle godine u SO Srebrenica glasali za izbor Miloša Milovanovića iz SNSD-a za predsjednika lokalne Skupštine i on tu dužnost obavlja već gotovo tri mjeseca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana