Radukić u fotelji Glavne službe za reviziju od iduće sedmice

V. K.
Radukić u fotelji Glavne službe za reviziju od iduće sedmice

Banjaluka - Novoizabrani vršilac dužnosti glavnog revizora RS Jovo Radukić trebalo bi da sredinom naredne sedmice zauzme fotelju u Glavnoj službi za reviziju javnog sektora, a ubrzo će biti raspisan i konkurs za izbor novog rukovodstva.

Narodna skupština RS imenovala je nedavno Radukića za vršioca dužnosti glavnog revizora nakon što su Duška Šnjegotu i Darka Pejića razriješili dužnosti glavnog revizora i zamjenika. Oni su podnijeli ostavke nakon niza kritika zbog podataka o deficitu budžeta RS objavljenih u revizorskom izvještaju, a koje su demantovali i Vlada RS i predstavnici Međunarodnog monetarnog fonda.

Predsjednik Komisije za izbor revizora i zamjenika glavnog revizora Željka Stojičić kaže da će odluka o imenovanju te komisije, koju čini pet poslanika iz vladajućih i opozicionih stranaka, uskoro stupiti na snagu.

- Skupštinske službe već pripremaju teren za raspisivanje konkursa, a očekujemo da će sjednica komisije biti veoma brzo - rekla je Stojičićeva.

Radukić je od 2001. do 2006. radio je kao vođa Tima za reviziju u Glavnoj službi za reviziju javnog sektora, poslije čega je postao pomoćnik ministra za fiskalni sistem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana