Радукић у фотељи Главнe службe за ревизију од идуће седмице

В. К.
Радукић у фотељи Главнe службe за ревизију од идуће седмице

Бањалука - Новоизабрани вршилац дужности главног ревизора РС Јово Радукић требало би да средином наредне седмице заузме фотељу у Главној служби за ревизију јавног сектора, а убрзо ће бити расписан и конкурс за избор новог руководства.

Народна скупштина РС именовала је недавно Радукића за вршиоца дужности главног ревизора након што су Душка Шњеготу и Дарка Пејића разријешили дужности главног ревизора и замјеника. Они су поднијели оставке након низа критика због података о дефициту буџета РС објављених у ревизорском извјештају, а које су демантовали и Влада РС и представници Међународног монетарног фонда.

Предсједник Комисије за избор ревизора и замјеника главног ревизора Жељка Стојичић каже да ће одлука о именовању те комисије, коју чини пет посланика из владајућих и опозиционих странака, ускоро ступити на снагу.

- Скупштинске службе већ припремају терен за расписивање конкурса, а очекујемо да ће сједница комисије бити веома брзо - рекла је Стојичићева.

Радукић је од 2001. до 2006. радио је као вођа Тима за ревизију у Главној служби за ревизију јавног сектора, послије чега је постао помоћник министра за фискални систем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана