Radojičić: Za rekonstrukciju OŠ Petar Petrović Njegoš. 340.000 KM

Srna
Radojičić: Za rekonstrukciju OŠ Petar Petrović Njegoš. 340.000 KM

Banjaluka - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić izjavio je da je banjalučka Osnovna škola "Petar Petrović Njegoš" rekonstruisana sredstvima u iznosu od 340.000 KM koja su odobrena iz budžeta predsjednika Republike Milorada Dodika, kao i da će u nju ove godine krenuti više prvačića nego prošle godine.

Radojičić je istakao da je ova škola ostala u programu rekonstrukcije nezavisno od poplava koje su tražile usmjeravanje drugih sredstava.

"Bilo je potrebno da se renovira s obzirom da je škola 40 godina u funkciji, prvo kao fakultet, potom kao srednja, a sada i kao osnovna škola", rekao je Radojičić novinarima tokom svečanosti povodom rekonstrukcije OŠ "Petar Petrović Njegoš".

On je dodao da će u novoj školskoj godini u ovoj školi biti više prvačića nego lani.

"Ove godine i u Republici Srpskoj imamo 200 prvačića više nego prošle godine", istakao je Radojičić, koji je prisustvovao i priredbi povodom prijema učenika u prvi razred OŠ "Petar Petrović Njegoš".

Direktor ove škole Đorđa Grajić navela je da rekonstrukcija objekta škole podrazumjeva novi krov, stolariju i fasadu.

"Nove školske godine ćemo ući u sigurniju i ljepšu školu. Ovo mnogo znači kako za učenike, tako i za njihove roditelje", rekla je Grajićeva i dodala da ovu školu pohađa 785 učenika.

Ona je istakla da je u prvi razred ove godine upisano 100 učenika, što je za jedno odjeljenje više nego prošle godine.

U OŠ "Petar Petrović Njegoš" održana je priredba povodom prijema prvačića u kojoj su učestvovali radnici i učenici ove škole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana