Радојичић: За реконструкцију ОШ Петар Петровић Његош. 340.000 КМ

Срна
Радојичић: За реконструкцију ОШ Петар Петровић Његош. 340.000 КМ

Бањалука - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Игор Радојичић изјавио је да је бањалучка Основна школа "Петар Петровић Његош" реконструисана средствима у износу од 340.000 КМ која су одобрена из буџета предсједника Републике Милорада Додика, као и да ће у њу ове године кренути више првачића него прошле године.

Радојичић је истакао да је ова школа остала у програму реконструкције независно од поплава које су тражиле усмјеравање других средстава.

"Било је потребно да се реновира с обзиром да је школа 40 година у функцији, прво као факултет, потом као средња, а сада и као основна школа", рекао је Радојичић новинарима током свечаности поводом реконструкције ОШ "Петар Петровић Његош".

Он је додао да ће у новој школској години у овој школи бити више првачића него лани.

"Ове године и у Републици Српској имамо 200 првачића више него прошле године", истакао је Радојичић, који је присуствовао и приредби поводом пријема ученика у први разред ОШ "Петар Петровић Његош".

Директор ове школе Ђорђа Грајић навела је да реконструкција објекта школе подразумјева нови кров, столарију и фасаду.

"Нове школске године ћемо ући у сигурнију и љепшу школу. Ово много значи како за ученике, тако и за њихове родитеље", рекла је Грајићева и додала да ову школу похађа 785 ученика.

Она је истакла да је у први разред ове године уписано 100 ученика, што је за једно одјељење више него прошле године.

У ОШ "Петар Петровић Његош" одржана је приредба поводом пријема првачића у којој су учествовали радници и ученици ове школе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана