Radnici u Domu zdravlja Han Pijesak do kraja sedmice očekuju dvije plate

M. L.
Radnici u Domu zdravlja Han Pijesak do kraja sedmice očekuju dvije plate

Han Pijesak - Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Dragan Bogdanić rekao je juče da će u što kraćem periodu početi isplata plata zaposlenima u Domu zdravlja u Han Pijesku, koji štrajkuju već deset dana.

Bogdanić je nakon sastanka sa zvaničnicima opštine, menadžmentom Doma zdravlja i predstavnicima Sindikata istakao da će sa direktorom Fonda zdravstvenog osiguranja RS razgovarati o načinu vraćanja kredita iz ranijeg perioda uz grejs period ili smanjenje rate, kako bi se rasteretio žiro-račun Doma zdravlja Han Pijesak po osnovu pozajmice od Fonda.

Istakao je da će višak zaposlenih regulisati bez otpuštanja, jer troje radnika ispunjavaju uslove za penziju i dodao da podržava lokalnu upravu u Han Pijesku koja će pokrenuti postupak odgovornosti za nastalo stanje u Domu zdravlja u prethodnom periodu, s obzirom na to da su dugovanja dostigla 1,74 miliona KM.

Predsjednik Sindikata radnika Doma zdravlja Han Pijesak Milena Mandić kaže da se nadaju da će obećanja koja su dobili od ministra biti ispunjena.

- Dobili smo obećanje da će nam do kraja sedmice biti isplaćene dvije plate. Nastavićemo štrajk još ova dva dana, pa da vidimo da li će to obećanje biti "ludom radovanje" ili će plate leći na račune radnika - kazala je Mandićeva.

Načelnik opštine Vlado Ostojić  ponovio je da podržava borbu radnika za njihova prava, dodavši da će opština u okviru svojih mogućnosti nastaviti da podržava ovu zdravstvenu ustanovu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana