Радници у Дому здравља Хан Пијесак до краја седмице очекују двије плате

М. Л.
Радници у Дому здравља Хан Пијесак до краја седмице очекују двије плате

Хан Пијесак - Министар здравља и социјалне заштите РС Драган Богданић рекао је јуче да ће у што краћем периоду почети исплата плата запосленима у Дому здравља у Хан Пијеску, који штрајкују већ десет дана.

Богданић је након састанка са званичницима општине, менаџментом Дома здравља и представницима Синдиката истакао да ће са директором Фонда здравственог осигурања РС разговарати о начину враћања кредита из ранијег периода уз грејс период или смањење рате, како би се растеретио жиро-рачун Дома здравља Хан Пијесак по основу позајмице од Фонда.

Истакао је да ће вишак запослених регулисати без отпуштања, јер троје радника испуњавају услове за пензију и додао да подржава локалну управу у Хан Пијеску која ће покренути поступак одговорности за настало стање у Дому здравља у претходном периоду, с обзиром на то да су дуговања достигла 1,74 милиона КМ.

Предсједник Синдиката радника Дома здравља Хан Пијесак Милена Мандић каже да се надају да ће обећања која су добили од министра бити испуњена.

- Добили смо обећање да ће нам до краја седмице бити исплаћене двије плате. Наставићемо штрајк још ова два дана, па да видимо да ли ће то обећање бити "лудом радовање" или ће плате лећи на рачуне радника - казала је Мандићева.

Начелник општине Владо Остојић  поновио је да подржава борбу радника за њихова права, додавши да ће општина у оквиру својих могућности наставити да подржава ову здравствену установу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана