Ради Зорићу хитно потребна наша помоћ!

РТРС
Ради Зорићу хитно потребна наша помоћ!

Тридесетдвогодишњем Ради Зорићу из Бијељине, обољелом од акутне мијелоидне леукемије потребна је наша помоћ.

Трансплантација коштане сржи на клиници у Бечу једина му је нада за оздрављење. Нађен је донор - његов три године старији брат Миодраг, чије су матичне ћелије идентичне, али за лијечење и операцију потребно је 800.000 КМ. Помозимо му да добије животну битку.

Тек је загазио у четврту деценију, а бори се за живот. Од јануара ове године Раде се ухватио у коштац са малигном болешћу коштане сржи. Лијечење, започето у Бањалуци, настављено је у Београду. Двоипомјесечна терапија “спаса”, нажалост, није дала резултате. Тијело је одбило терапију, па је било немогуће наставити лијечење и враћен је кући. Три мјесеца његов брат Миодраг покушавао је да нађе рјешење. Нада се појавила у клиници у Бечу, али препрека је 400 000 евра.

- Много људи нам је помогло, али све је то недовољно за његово лијечење. Нажалост, цифра је огромна и ни надљудским напорима не можемо је скупити - прича Миодраг.

Од прикупљене помоћи измирени су трошкови Радиног боравка у клиници у Бечу, гдје један дан кошта 1.200 евра. Наставио је кућно лијечење код пријатеља у Аустрији. Његов старији брат Миодраг, који ће бити донор, тражи рјешење да му обезбиједи аустријско здравствено осигурање или новац да би се Раде вратио у болницу. Сваки дан је драгоцјен.

- Мени су давали десет одсто шанси да будем његов донор, па ево, ипак, то јесам. Проценти, иако су мали, значе да нада постоји. Никада нећемо одустати, ја као брат никада нећу одустати - каже Миодраг.

А постоје и хумани људи, без чије помоћи Раде не може да побиједи опаку болест. Након борбе за прикупљање средстава, слиједи битка за живот. Помозимо му да искористи шансу и обави трансплантацију коштане сржи, јер му је то једина нада.

Рачуни за помоћ:

Рачун за БиХ: 562-003-81477930-59
НЛБ Банка а.д. Бањалука
Раде Зорић, Комитска 2, 76300 Бијељина
Девизни рачун: SWIFT BIC: РАЗББА22
ИБАН: БА395620038147793544
НЛБ Банка а.д. Бањалука

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана