Put preko prevoja Čemerno prije roka

Ratomir Mijanović
Put preko prevoja Čemerno prije roka

TREBINjE - Vlada Republike Srpske preduzela je dodatne mjere da put preko prevoja Čemerno bude završen krajem sljedećeg ljeta, godinu dana prije isteka roka, a neće odustati ni od izgradnje aerodroma na Zupcima, izjavio je juče u Trebinju ministar saobraćaja i veza RS Nedeljko Čubrilović.

Čubrilović je istakao da je put preko Čemerna jedan od najvećih projekata Vlade RS u posljednje dvije godine, za koji je iz razvojnog programa izdvojeno 75 miliona KM.

- Za projekat Čemerno, koji je veoma bitan za Hercegovinu, RS i region, Vlada RS je završila dio posla, a ostaje da izvođač ispuni ono što je obećao - rekao je Čubrilović poslije sastanka sa načelnikom opštine Trebinje Dobroslavom Ćukom.

Govoreći o drugim važnim projektima na području trebinjske opštine, Čubrilović je istakao da će Vlada RS podržati sve projekte opštinske vlasti, koji su veoma korektni i od životnog značaja su za ovaj prostor.

U vezi sa gradnjom aerodroma na Zupcima kod Trebinja, Čubrilović je naglasio da Vlada RS ni u jednom trenutku nije odustala od ovog projekta, te podsjetio da su dvije studije izvodljivosti pokazale opravdanost ovog poduhvata.

- Vlada RS je spremna da riješi imovinske odnose, da obezbijedi svu infrastrukturu, a budućem koncensionaru to nudi kao svoje učešće u cijelom projektu - kaže Čubrilović i dodaje da će se u narednih nekoliko mjeseci morati opredijeliti ko će biti koncesionar na poslu izgradnje aerodroma.

Čubrilović je najavio da će Vlada finansijski podržati i istočnu zaobilaznici oko Trebinja, kako bi već sljedeće godine bila završena, što bi rasteretilo saobraćaj kroz centar grada u narednih dvadesetak do trideset godina.

Ministar saobraćaja i veza RS posjetio je i JP "Aerodrom" Trebinje, gdje je razgovarao sa Zoranom Okiljem, direktorom tog preduzeća.

Projekti u Bileći

Čubrilović je istakao da će Vlada RS pružiti finansijsku pomoć za tri infrastrukturna projekta na području opštine Bileća, čija je ukupna vrijednost oko 1.400.000 KM.

On je poslije sastanka sa načelnikom opštine Bileća Slavkom Bekanom rekao da je lokalna vlast aplicirala za te projekte, pojasnivši da je riječ o postavljanju semafora na dvije raskrsnice, te rekonstrukciji i izgradnji dvije saobraćajnice.

Čubrilović je napomenuo da će u sufinansiranju ovih projekata učestvovati i opština Bileća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana