Пут преко превоја Чемерно прије рока

Ратомир Мијановић
Пут преко превоја Чемерно прије рока

ТРЕБИЊЕ - Влада Републике Српске предузела је додатне мјере да пут преко превоја Чемерно буде завршен крајем сљедећег љета, годину дана прије истека рока, а неће одустати ни од изградње аеродрома на Зупцима, изјавио је јуче у Требињу министар саобраћаја и веза РС Недељко Чубриловић.

Чубриловић је истакао да је пут преко Чемерна један од највећих пројеката Владе РС у посљедње двије године, за који је из развојног програма издвојено 75 милиона КМ.

- За пројекат Чемерно, који је веома битан за Херцеговину, РС и регион, Влада РС је завршила дио посла, а остаје да извођач испуни оно што је обећао - рекао је Чубриловић послије састанка са начелником општине Требиње Доброславом Ћуком.

Говорећи о другим важним пројектима на подручју требињске општине, Чубриловић је истакао да ће Влада РС подржати све пројекте општинске власти, који су веома коректни и од животног значаја су за овај простор.

У вези са градњом аеродрома на Зупцима код Требиња, Чубриловић је нагласио да Влада РС ни у једном тренутку није одустала од овог пројекта, те подсјетио да су двије студије изводљивости показале оправданост овог подухвата.

- Влада РС је спремна да ријеши имовинске односе, да обезбиједи сву инфраструктуру, а будућем конценсионару то нуди као своје учешће у цијелом пројекту - каже Чубриловић и додаје да ће се у наредних неколико мјесеци морати опредијелити ко ће бити концесионар на послу изградње аеродрома.

Чубриловић је најавио да ће Влада финансијски подржати и источну заобилазници око Требиња, како би већ сљедеће године била завршена, што би растеретило саобраћај кроз центар града у наредних двадесетак до тридесет година.

Министар саобраћаја и веза РС посјетио је и ЈП "Aеродром" Требиње, гдје је разговарао са Зораном Окиљем, директором тог предузећа.

Пројекти у Билећи

Чубриловић је истакао да ће Влада РС пружити финансијску помоћ за три инфраструктурна пројекта на подручју општине Билећа, чија је укупна вриједност око 1.400.000 КМ.

Он је послије састанка са начелником општине Билећа Славком Беканом рекао да је локална власт аплицирала за те пројекте, појаснивши да је ријеч о постављању семафора на двије раскрснице, те реконструкцији и изградњи двије саобраћајнице.

Чубриловић је напоменуо да ће у суфинансирању ових пројеката учествовати и општина Билећа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана