Пут Дрињача - Братунац биће обновљен до Нове године

К. Ћ.
Пут Дрињача - Братунац биће обновљен до Нове године

Братунац - Санација клизишта која су се појавила на регионалном путу Дрињача - Братунац послије поплава 2014. године требало би да буде се завршена за мјесец, потврдио је начелник Братунца Недељко Млађеновић.

Ријеч је о веома важном пројекту за који је Влада РС обезбиједила 5,7 милиона марака, а Млађеновић је истакао да ће рок за завршетак тих радова зависити од временских услова током децембра.

- Тај пут ће, осим за становништво које живи поред Дрине, имати важну улогу послије изградње моста “Братољуб” и граничног прелаза, чијим ће отварањем знатно бити појачана фреквенција саобраћаја према Братунцу - рекао је Млађеновић.

Он је појаснио да ће регионални пут, чија је санација у току, имати још већи значај након изградње заобилазнице, на коју се укључује.

- У току је израда регулационог плана, након чега ће бити урађена пројектна документација за заобилазницу коју ћемо изградити уз финансијску подршку Владе РС - рекао је Млађеновић. Он је истакао да ће заобилазница бити важна за индустријску зону, која је планирана у близини новог моста на ријеци Дрини код Братунца.

Општина Братунац ће, како је најавио начелник, тражити да буде настављена реконструкција регионалног пута од Бјеловца до Факовића, који није обухваћен програмом санације оштећења путева од поплава.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана