Pušten u rad vodovod Maglajani

Glas Srpske
Pušten u rad vodovod Maglajani

MAGLAJANI - Otvaranjem vodovoda "Maglajani" omogućeno je da se na primarnu mrežu priključi 560 korisnika široke potrošnje i 70 privrednih subjekata.

Ovo je juče istakao načelnik opštine Laktaši Milovan Topolović, koji je zajedno sa predsjednikom RS Miloradom Dodikom, pustio u rad novi vodovodni sistem, javile su agencije.

Topolović je naglasio da je u ovaj izuzetno značajan projekat opština Laktaši do sada investirala 5,22 miliona maraka.

U prvoj fazi izgradnje ovog sistema obavljena je izgradnja bunara i cjevovoda na izvorištu, rezervoar zapremine hiljadu kubnih metara, potisni i primarni cjevovod. 

Dodik je, poslije otvaranja vodovodnog sistema u Maglajanima, naglasio da Srpska ima potencijala za nove investicije u iznosu od 1,5 milijardi evra. On je istakao da je RS najmanje zadužena u regionu, a njen dug po glavi stanovnika je 650 evra.

Dodik je najavio da će, poslije izgradnje autoputa Banjaluka - Doboj, biti nastavljena gradnja prema Bijeljini i izlazak na Drinu i Savu, odnosno spajanje sa Srbijom, dok će se Hercegovina putno spojiti preko Zelengore.

- Sve što se radi i gradi, čini se za narod RS, posebno za mlade ljude i iduće generacije - naglasio je Dodik, upozorivši da ako bude nastavljen nepovoljan trend priraštaja stanovništva do 2050. godine, u RS će biti nešto više od pola miliona stanovnika.

- U bezbjednosnom smislu, Srpska dobro stoji i funkcioniše i tako će ostati - naglasio je Dodik.

Strategija razvoja

Topolović je naglasio da je kroz usvojenu strategiju razvoja do 2015. godine opština opredijeljena za poboljšanje kvaliteta života na selu i ostanak mladih. Prema njegovim riječima, cilj je privući i strane investitore za šta je potrebno obezbijediti i kvalitetnu infrastrukturu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana