Пуштен у рад водовод Маглајани

Глас Српске
Пуштен у рад водовод Маглајани

МAГЛAЈAНИ - Отварањем водовода "Маглајани" омогућено је да се на примарну мрежу прикључи 560 корисника широке потрошње и 70 привредних субјеката.

Ово је јуче истакао начелник општине Лакташи Милован Тополовић, који је заједно са предсједником РС Милорадом Додиком, пустио у рад нови водоводни систем, јавиле су агенције.

Тополовић је нагласио да је у овај изузетно значајан пројекат општина Лакташи до сада инвестирала 5,22 милиона марака.

У првој фази изградње овог система обављена је изградња бунара и цјевовода на изворишту, резервоар запремине хиљаду кубних метара, потисни и примарни цјевовод. 

Додик је, послије отварања водоводног система у Маглајанима, нагласио да Српска има потенцијала за нове инвестиције у износу од 1,5 милијарди евра. Он је истакао да је РС најмање задужена у региону, а њен дуг по глави становника је 650 евра.

Додик је најавио да ће, послије изградње аутопута Бањалука - Добој, бити настављена градња према Бијељини и излазак на Дрину и Саву, односно спајање са Србијом, док ће се Херцеговина путно спојити преко Зеленгоре.

- Све што се ради и гради, чини се за народ РС, посебно за младе људе и идуће генерације - нагласио је Додик, упозоривши да ако буде настављен неповољан тренд прираштаја становништва до 2050. године, у РС ће бити нешто више од пола милиона становника.

- У безбједносном смислу, Српска добро стоји и функционише и тако ће остати - нагласио је Додик.

Стратегија развоја

Тополовић је нагласио да је кроз усвојену стратегију развоја до 2015. године општина опредијељена за побољшање квалитета живота на селу и останак младих. Према његовим ријечима, циљ је привући и стране инвеститоре за шта је потребно обезбиједити и квалитетну инфраструктуру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана