Prvi put u tri godine uplaćeni doprinosi srbačkim opštinarima

D. J.
Prvi put u tri godine uplaćeni doprinosi srbačkim opštinarima

Srbac - Opština Srbac je prvi put poslije tri godine u zadatom roku uplatila Poreskoj upravi RS obaveze za doprinose za radnike opštinske uprave.

Doprinosi su uplaćeni za novembar 2016. godine, a rok koji je bio predviđen za plaćanje je bio kraj januara, međutim, zahvaljujući mjerama štednje, novac je uplaćen i prije isteka roka.

Posljednji put doprinosi za radnike redovnim putem isplaćeni su u februaru 2014. godine, a od tada je Poreska uprava u više navrata blokirala žiro-račun opštine kako bi prinudnim putem naplatila svoja potraživanja.

- Neracionalnim trošenjem budžetskih sredstava od strane prethodne vlasti, naslijedili smo dugove po osnovu poreza i doprinosa u iznosu od skoro 700.000 maraka. Pored opštinske uprave, ovim dugovima su obuhvaćeni Dječiji vrtić "Naša radost", Centar za socijalni rad i Teritorijalna vatrogasna jedinica - rekao je načelnik opštine Srbac Mlađan Dragosavljević.

Predstavnici opštinske uprave pregovaraju sa Poreskom upravom o reprogramu obaveza, kako bi radnici nakon više od dvije godine mogli ovjeriti zdravstvenu knjižicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana