Prva nagrada autoru fotografije Uhvaćen ritam ljeta

Srna
Prva nagrada autoru fotografije Uhvaćen ritam ljeta

Zvornik - Zvorničanin Stanislav Tomić je sa fotografijom "Uhvaćen ritam ljeta" osvojio prvo mjesto na konkursu lokalne Turističke organizacije za najbolju turističku fotografiju ovog grada.

Predstavnik Turističke organizacije Zvornik Ivana Đokić-Milanović rekla je novinarima da fotografija prikazuje ljude različite starosne dobi koji uživaju u čarima rijeke Drine, dok je u pozadini grad i most Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, koji je jedan od prepoznatljivih simbola Zvornika.


Drugo mjesto pripalo je Borisu Pepiću za fotografiju "Gosti iz inostranstva", koja prikazuje turiste iz Njemačke koji su se boraveći u Zvorniku zabavili koristeći jedan od sportskih terena na obali rijeke Drine.

"Obje fotografije su vesele, pune pokrete, zadovoljnih lica i na neki način šalju poziv i drugima da uživaju na isti način u našem gradu", rekla je Milanovićeva i dodala da fotografije u potpunosti odslikavaju temu konkursa, prikazujući radost ljeta na različite načine.

Autor najbolje fotografije nagrađen je sa 200 KM, a drugoplasirani sa 150 KM, dok je Turistička organizacija stekla pravo da fotografije koristi u sve promotivne aktivnosti koje će se sprovoditi u narednom periodu.

Konkurs o temi "Uhvati ritam ljeta" trajao je od 1. avgusta do 21. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana