Прослављено 100 година рада основне школе “Милан Ракић”

Срна
Прослављено 100 година рада основне школе “Милан Ракић”

Добој - Основна школа “Милан Ракић” из Буковице Велике код Добоја обиљежила је данас 100 година рада.

Директор школе Слађана Пашалић рекла је новинарима да је од оснивања 1919. године до данас ова образовна установа изњедрила 27 доктора наука, 170 дипломаца различитих звања, као и много честитих људи и домаћина. Она наводи да је 1919. године у ову школу уписно 120 ученика, а данас је похађа њих 750.

“Кроз своје постојање школа је мијењала свој назив, али не и циљ који је имала - да поносно траје као храм знања”, изјавила је Пашалићева.

Градоначелник Добоја Борис Јеринић каже да Градска управа подржава руководство школе у настојању да се унаприједе услови рада и најавио реализацију пројекта Владе Србије, чијим средствима ће бити саграђен Дневни центар за дјецу са посебним потребама.

Поводом 100 година рада школе одржана је свечана академија на којој је приказан филм о раду и развоју школе, те представљена монографија.

Након културно-забаваног програма у извођењу школских секција, појединцима заслужним за развој школе уручене су дипломе и захвалнице.

Захвалнице су уручене посланику у Парламентарној скупштини БиХ Обрену Петровићу, делегату у Вијећу народа Републике Српске Јасни Лукић, директору Педагошког завода Републике Српске Предрагу Дамјановићу, градоначелнику Добоја Борису Јеринићу.

Добитници захвалница су и предсједник Србије Александар Вучић, предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић и министар просвјете и културе Српске Наталија Тривић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана