Proslavljen Dan opštine i krsna slava Čelinca

Ž. K.
Proslavljen Dan opštine i krsna slava Čelinca

Čelinac - Liturgijom u hramu Svetog arhangela Gavrila i polaganjem vijenaca u spomen-kapeli u porti uz prisustvo velikog broja vjernika obilježen je Dan opštine i krsna slava Čelinca - Sabor svetog arhangela Gavrila.

Nakon svete liturgije koju su služili protojerej Radivoje Vujanić i protojerej stavrofor Zdravko Tepić vijence u spomen-kapeli u čast 220 palih boraca čelinačke opštine položili su predstavnici opštine, Boračke organizacije i bratskih opština Trstenik i Majdanpek.

Predsjednik opštinske Boračke organizacije Dalibor Vujičić rekao je da su pali borci u stvaranje Srpske ugradili ono najvrednije, sopstvene živote.

- U Odbrambeno-otadžbinskom ratu smo bili jedinstveni i složni, a tu slogu moramo pokazati i u današnjim vremenima - rekao je Vujičić.

Načelnik Čelinca Momčilo Zeljković čestitao je sugrađanima praznik, ističući ogromne napore koje su uložili prilikom sanacije oštećenja nastalih tokom prošlogodišnjih poplava.

- Procijenjena šteta od poplava na području opštine iznosila je 18 miliona maraka, odnosno tri i po naša budžeta - rekao je Zeljković.

On je istakao da je, uprkos problemima sa budžetom, lani ulagano u putnu infrastrukturu, snabdijevanje vodom, zdravstvo, privredu, školstvo i kulturu.

U okviru obilježavanja Dana opštine i krsne slave u hotelu "Turist" je održana svečana akademija i osveštan slavski kolač.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana