Прослава 140 година рада школе у Црњелову

Срна
Прослава 140 година рада школе у Црњелову

Бијељина - Министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић присуствовао је данас прослави поводом 140 година рада Основне школе "Свети Сава" у Црњелову код Бијељине и најавио помоћ ресорног министарства за измјену подова у школском објекту.

"Част је доћи у школу која има овако дуготрајан рад, из које су изашле генерације квалитетних ученика који су остварили успјешне каријере, али су првенствено честити људи који живе од свог рада и знања", рекао је Малешевић.

Министар је оцијенио да су услови рада у бијељинским школама углавном задовољавајући.

Према његовим ријечима, за подручно одјељење Основне школе "Вук Караџић" у Бијељини гдје су услови рада најлошији настојаће се прикупити средстава од донатора и ресорног министарстава да се ти услови побољшају и да дјеца добију школски простор какав заслужују.

Ученици и наставници школе у највећем семберском селу Црњелову дочекали су министра и друге званице у свечаном шпалиру, почастили их домаћински хљебом и ракијом, а потом је у спортској сали одржана приредба на којој су показали таленте и умијећа стечена образовањем.

У школском холу гости су имали прилику да виде трофеје које су ученици освајали на спортским такмичењима, као и њихове креативне радове.

Директор школе "Свети Сава" у Црњелову Драгана Кокановић рекла је новинарима да су дјеца добри људи и вриједни ученици који поштују и воле своју школу и своје село.

Школа има 232 ученика и 52 запослена.

Један од ученика ове школе био је и садашњи народни посланик из Бијељине Златко Максимовић који је на свечаности обиљежавања 140 година њеног рада истакао да је улагање у знање инвестиција која се увијек исплати и да у свим школама треба обезбиједити што боље услове за рад.

Током боравка у Бијељини министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић посјетио је и Вртић "Чика Јова Змај" у Бијељини за који је рекао да је примјер добре опремљености и стручног рада.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана