Propale karte u džepu, novca ni na vidiku

Milijana Latinović
Propale karte u džepu, novca ni na vidiku

Banjaluka - Stanovnici Srpske koji su kupili ulaznice kako bi uživali u gala koncertu slavnog Radeta Šerbedžije, ni 15 dana nakon što je nastup otkazan, nisu uspjeli da vrate novac od kupljenih karata.

Koncert, koji je bio zakazan za 27. oktobar u dvorani "Obilićevo" u Banjaluci, otkazan je dan ranije. Iz banjalučke agencije "Lira", koja je bila organizator događaja, tada su rekli da je nastup otkazan iz tehničkih razloga i da će svi koji su kupili ulaznice za dugo najavljivani koncert moći da ih vrate od 30. oktobra ispred Robne kuće "Boska" i da dobiju novac za njih.

Prethodno je Šerbedžija za domaću publiku trebalo da nastupa u Kulturnom centru Banski dvor 3. oktobra, ali su termin i lokacija promijenjeni.

- Kupili smo uredno karte po cijeni od 30 KM. Mjesto održavanja koncerta je promijenjeno i umjesto Banskog dvora, koncert je prebačen u dvoranu "Obilićevo". Nakon toga, objavljeno je da je koncert otkazan, a da će novac kupcima biti vraćen od 30. oktobra, ali povrat još nije omogućen - kazala je Banjalučanka Mirjana P.

Direktor agencije "Lira" Miroslav Višekruna uvjerava da će novac svima koji su kupili karte za Šerbedžijin koncert biti vraćen.

- Novac ćemo početi vraćati u ponedjeljak ujutro. Oni koji su kupili karte moći će da ih vrate svakim radnim danom do kraja mjeseca ispred Robne kuće "Boska". Trebali smo početi s vraćanjem novca ove sedmice, ali se nešto iskomplikovalo. Nije prodato mnogo karata, nekima smo već vratili novac. Ovaj put nam je kasnila oprema, a sljedeći put kad nam Šerbedžija bude dolazio, doći će dva dana prije da uradimo bolju promociju - rekao je Višekruna.

Sudeći prema riječima Šerbedžijinog menadžera Amira Bahtijarevića, ovo nije prvi put da imaju loše iskustvo sa organizatorima u Banjaluci.

- Imali smo loše iskustvo i ranije, kada je koncert organizovan na tvrđavi Kastel. Prvi put smo sada sarađivali sa agencijom "Lira", mislili smo novi su, pa će sve biti bolje, ali nije. Reklama je bila loša. Nijednog džambo plakata nije bilo. Rekli su nam da je prodato malo karata, ali ja ne znam koliko je tačno prodato. Po reklami kakva je bila i ne očekujem da je mnogo prodato, djelovalo je malo neozbiljno - rekao je Bahtijarević.

Ističe da je najvažnije da publika koja je kupila karte bude zadovoljna, ali da to sa improvizacijama i lošim razglasom koji im je bio ponuđen nije bilo moguće.

- Da sam ja na mjestu tih organizatora, poklonio bih nakon svega sugrađanima besplatan koncert - rekao je Bahtijarević i dodao da Šerbedžija voli Banjaluku i vrlo rado dolazi u grad na Vrbasu.

Koncert na proljeće

Bahtijarević je kazao da vjeruje da će publika u gradu na Vrbasu već na proljeće imati priliku da uživa u koncertu Radeta Šerbedžije.

- U srijedu dolazim u Banjaluku na poziv nekih drugih agencija, pa ćemo vidjeti da li će biti ostvarena saradnja. Razgovaraću i sa predstavnicima "Lire" - rekao je Bahtijarević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana