Пропале карте у џепу, новца ни на видику

Милијана Латиновић
Пропале карте у џепу, новца ни на видику

Бањалука - Становници Српске који су купили улазнице како би уживали у гала концерту славног Радета Шербеџије, ни 15 дана након што је наступ отказан, нису успјели да врате новац од купљених карата.

Концерт, који је био заказан за 27. октобар у дворани "Обилићево" у Бањалуци, отказан је дан раније. Из бањалучке агенције "Лира", која је била организатор догађаја, тада су рекли да је наступ отказан из техничких разлога и да ће сви који су купили улазнице за дуго најављивани концерт моћи да их врате од 30. октобра испред Робне куће "Боска" и да добију новац за њих.

Претходно је Шербеџија за домаћу публику требало да наступа у Културном центру Бански двор 3. октобра, али су термин и локација промијењени.

- Купили смо уредно карте по цијени од 30 КМ. Мјесто одржавања концерта је промијењено и умјесто Банског двора, концерт је пребачен у дворану "Обилићево". Након тога, објављено је да је концерт отказан, а да ће новац купцима бити враћен од 30. октобра, али поврат још није омогућен - казала је Бањалучанка Мирјана П.

Директор агенције "Лира" Мирослав Вишекруна увјерава да ће новац свима који су купили карте за Шербеџијин концерт бити враћен.

- Новац ћемо почети враћати у понедјељак ујутро. Они који су купили карте моћи ће да их врате сваким радним даном до краја мјесеца испред Робне куће "Боска". Требали смо почети с враћањем новца ове седмице, али се нешто искомпликовало. Није продато много карата, некима смо већ вратили новац. Овај пут нам је каснила опрема, а сљедећи пут кад нам Шербеџија буде долазио, доћи ће два дана прије да урадимо бољу промоцију - рекао је Вишекруна.

Судећи према ријечима Шербеџијиног менаџера Амира Бахтијаревића, ово није први пут да имају лоше искуство са организаторима у Бањалуци.

- Имали смо лоше искуство и раније, када је концерт организован на тврђави Кастел. Први пут смо сада сарађивали са агенцијом "Лира", мислили смо нови су, па ће све бити боље, али није. Реклама је била лоша. Ниједног џамбо плаката није било. Рекли су нам да је продато мало карата, али ја не знам колико је тачно продато. По реклами каква је била и не очекујем да је много продато, дјеловало је мало неозбиљно - рекао је Бахтијаревић.

Истиче да је најважније да публика која је купила карте буде задовољна, али да то са импровизацијама и лошим разгласом који им је био понуђен није било могуће.

- Да сам ја на мјесту тих организатора, поклонио бих након свега суграђанима бесплатан концерт - рекао је Бахтијаревић и додао да Шербеџија воли Бањалуку и врло радо долази у град на Врбасу.

Концерт на прољеће

Бахтијаревић је казао да вјерује да ће публика у граду на Врбасу већ на прољеће имати прилику да ужива у концерту Радета Шербеџије.

- У сриједу долазим у Бањалуку на позив неких других агенција, па ћемо видјети да ли ће бити остварена сарадња. Разговараћу и са представницима "Лире" - рекао је Бахтијаревић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана