Promocija zdravlja zajednički cilj

Promocija zdravlja zajednički cilj 19.02.2018 12:26 | M. L.

Teslić - Potrebno je uspostaviti partnerski odnos sa medijima kako bi zajednički radili na promociji zdravlja i prevenciji bolesti, s obzirom na to da nivo znanja o zdravlju u RS i sama primjena tih znanja nisu na zadovoljavajućem nivou.

Istakao je ovo rukovodilac Odsjeka za bolničku zaštitu u Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite RS Milan Latinović na dvodnevnoj radionici za medijske i zdravstvene radnike, koja je proteklog vikenda održana u Banji Vrućici u Tesliću.

- Uloga medija je veoma važna jer oni imaju mogućnost i alate da kroz određene edukativne programe pridobiju građane da aktivno uzmu ulogu u brizi o svome zdravlju - rekao je Latinović i dodao da Svjetska zdravstvena organizacija procjenjuje da zdravstveni sistem sa svega 15 odsto utiče na zdravlje stanovnika. Naglasio je da se građani moraju aktivnije uključiti u unapređenje svoga zdravlja.

Novinar BHRT-a Vladimir Šušak rekao je da je ova radionica bila dobra prilika da se mediji upoznaju sa potpunijim informacijama o onome šta radi ministarstvo, što bi svakako moglo olakšati rad na nekim budućim temama iz oblasti zdravstva i socijalne zaštite.

Tokom radionice koju je organizovalo Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS predstavljen je rad ovog resora, najznačajnije investicije u zdravstveni sektor u periodu od 2006. do 2017. godine, a bilo je riječi i o sistemu socijalne, porodične i dječije zaštite u Srpskoj.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica