Прољећно уређење града Требиње

Срна
Прољећно уређење града Требиње

Требиње - У Требињу је у току чишћење града, а први пут се просијецају шикаре и уређују дијелови око пута ради боље прегледности и безбједности саобраћаја, потврдила је Срни начелник градског Одјељења за стамбено-комуналне послове Јања Ћапин.

Послове на уређењу зелених површина града обавља ово одјељење у сарадњи са комуналним предузећем "Комунално", а активности ће бити настављене до краја априла.


На Горичком путу, на излазу из града према Билећи, саобраћај је привремено обустављен јер се први пут сасијеца шибље и грање како би прегледност возачима била боља.

Ћапинова каже да ће до краја априла свакодневним ангажовањем успјети да очисте цијели град, да ће ући у свако насеље, те да ће засадити цвијеће и уредити зелене површине.

"Претходних мјесеци смо обилазили терен и сагледали стање и потребе у сваком насељу, тако да нам је сада лакше да приступимо њиховом уређењу", каже Ћапинова.

У сарадњи са Цивилном заштитом уређен је и очишћен простор око гробља у насељу Хрупјела.

Захваљујући ангажовању Одјељења за стамбено-комуналне дјелатности недавно је очишћена и дивља депонија у насељу Бањевци, која се налазила у близини кућа и која је ширила непријатан мирис.

Представници овог одјељења и Одјељења за просторно уређење града Требиња реаговали су одмах након што су мјештани насеља Бањевци упутили апел комуналној полицији, те су ангажовани људство и механизација који су очистили и поравнали терен.

Ћапинова редовно са сарадницима обилази град како би сагледала ситуацију на терену, те позива грађане да се јаве уколико уоче било какве проблеме чије је рјешавање у надлежности овог одјељења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана