Prodajom parkink karata u Tesliću oštetili budžet za 34.200 KM

Anita Janković-Rečević
Prodajom parkink karata u Tesliću oštetili budžet za 34.200 KM

Teslić - Načelnik opštine Teslić Milan Miličević i šef lokalne Parking službe Siniša Gavrić prijavljeni su juče dobojskom Okružnom tužilaštvu zbog sumnje da su prilikom prodaje parking karata oštetili budžet ove opštine za 34.200 KM.

Izvještaj protiv njih dvojice podnijela je Uprava kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) RS.

Gavrića terete za pronevjeru i zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja, dok je Miličević prijavljen za nesavjestan rad u službi, stoji u saopštenju MUP-a, u kojem su navedeni inicijali prijavljenih.  

Gavrić je osumnjičen da je uzimao novac koji je dobijao po osnovu prodaje nefakturisanih parking karata koje nije evidentirao u službene evidencije opštine Teslić.

Miličevića, koji je i predsjednik Glavnog odbora SDS-a, policija tereti da, iako mu je predočena informacija o utvrđenom manjku od 34.200 KM, nije preduzeo mjere i radnje koje je bio dužan da preduzme.

- Na ovaj način navedena lica su oštetila budžet opštine Teslić za oko 34.200 KM - saopšteno je iz MUP-a RS.

Miličević kaže da podnošenje izvještaja protiv njega nije vijest, već klasična procedura i dodao da je neozbiljno davati komentare za nešto što je u procesu.

- Ono što mogu reći je da ne snosim nikakvu odgovornost o ovom pitanju i to će proći kroz proceduru dokazivanja. Ne postoje elementi krivičnog djela, niti dokazi da je oštećen budžet, kao ni dokazi da sam imao saznanja da se tako nešto dešavalo, jer to na kraju krajeva i nije u opisu mog posla - rekao je Miličević.

Gavrić juče nije želio da komentariše podnošenje izvještaja protiv njega.

Naplata parkinga u Tesliću vrši se putem karata koje se prodaju na kioscima i drugim objektima, a na kojima vozači sami označavaju vrijeme parkiranja.

Prema nezvaničnim informacijama, Gavrić je od jula 2013. do januara 2015. godine uzimao parking karte od opštinskog Odjeljenja za finansije, koje nisu bile fakturisane, te ih predavao radnicima distributera i zadržavao novac za sebe.

On je paralelno sa nabavkom opštinskih parking karata, organizovao štampanje neutvrđene količine falsifikovanih karata koje je prodavao distributeru i uzimao novac.

Malverzacije sa falsifikovanim kartama za parking postali su javna tajna u Tesliću pa je Miličević 2015. godine formirao internu komisiju koja je provjerila poslovanje Parking službe. Komisija je utvrdila da je u navedenom periodu opština na parking kartama imala manjak od 34.000 KM. Izvještaj o tome dostavljen je Miličeviću, ali je on navodno to ignorisao i tako omogućio osumnjičenima da nastave sa nezakonitim aktivnostima, zbog čega se i sam našao pod istragom.

Hapšenje

Inspektori Uprave kriminalističke policije MUP-a RS 24. avgusta ove godine uhapsili su Sinišu Gavrića zbog sumnje da je počinio krivična djela pronevjere i zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja, nakon čega je pušten da se brani sa slobode. Miličević je saslušan u MUP-u RS 6. septembra ove godine. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana