Продајом паркинк карата у Теслићу оштетили буџет за 34.200 КМ

Анита Јанковић-Речевић
Продајом паркинк карата у Теслићу оштетили буџет за 34.200 КМ

Теслић - Начелник општине Теслић Милан Миличевић и шеф локалне Паркинг службе Синиша Гаврић пријављени су јуче добојском Окружном тужилаштву због сумње да су приликом продаје паркинг карата оштетили буџет ове општине за 34.200 КМ.

Извјештај против њих двојице поднијела је Управа криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова (МУП) РС.

Гаврића терете за проневјеру и злоупотребу службеног положаја или овлашћења, док је Миличевић пријављен за несавјестан рад у служби, стоји у саопштењу МУП-а, у којем су наведени иницијали пријављених.  

Гаврић је осумњичен да је узимао новац који је добијао по основу продаје нефактурисаних паркинг карата које није евидентирао у службене евиденције општине Теслић.

Миличевића, који је и предсједник Главног одбора СДС-а, полиција терети да, иако му је предочена информација о утврђеном мањку од 34.200 КМ, није предузео мјере и радње које је био дужан да предузме.

- На овај начин наведена лица су оштетила буџет општине Теслић за око 34.200 КМ - саопштено је из МУП-а РС.

Миличевић каже да подношење извјештаја против њега није вијест, већ класична процедура и додао да је неозбиљно давати коментаре за нешто што је у процесу.

- Оно што могу рећи је да не сносим никакву одговорност о овом питању и то ће проћи кроз процедуру доказивања. Не постоје елементи кривичног дјела, нити докази да је оштећен буџет, као ни докази да сам имао сазнања да се тако нешто дешавало, јер то на крају крајева и није у опису мог посла - рекао је Миличевић.

Гаврић јуче није желио да коментарише подношење извјештаја против њега.

Наплата паркинга у Теслићу врши се путем карата које се продају на киосцима и другим објектима, а на којима возачи сами означавају вријеме паркирања.

Према незваничним информацијама, Гаврић је од јула 2013. до јануара 2015. године узимао паркинг карте од општинског Одјељења за финансије, које нису биле фактурисане, те их предавао радницима дистрибутера и задржавао новац за себе.

Он је паралелно са набавком општинских паркинг карата, организовао штампање неутврђене количине фалсификованих карата које је продавао дистрибутеру и узимао новац.

Малверзације са фалсификованим картама за паркинг постали су јавна тајна у Теслићу па је Миличевић 2015. године формирао интерну комисију која је провјерила пословање Паркинг службе. Комисија је утврдила да је у наведеном периоду општина на паркинг картама имала мањак од 34.000 КМ. Извјештај о томе достављен је Миличевићу, али је он наводно то игнорисао и тако омогућио осумњиченима да наставе са незаконитим активностима, због чега се и сам нашао под истрагом.

Хапшење

Инспектори Управе криминалистичке полиције МУП-а РС 24. августа ове године ухапсили су Синишу Гаврића због сумње да је починио кривична дјела проневјере и злоупотребе службеног положаја или овлашћења, након чега је пуштен да се брани са слободе. Миличевић је саслушан у МУП-у РС 6. септембра ове године. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана