Problem granice u Kostajnici: Pasoš u ruke i u baštu po krompir!

  Problem granice u Kostajnici: Pasoš u ruke i u baštu po krompir! 27.09.2017 07:34 | ATV

Kostajnica - Dajte da se već jednom riješi pitanje granice sa Hrvatskom na području opštine Kostajnica, jer od potpisivanja Dejtonskog sporazuma, imamo silne probleme – to je, otprilike, rekao načelnik opštine članu Komisije za granice BiH koji mu je danas došao u posjetu.

Drago Bundalo kaže da bi bilo logično da granica ide rijekom Unom i da nikako nije prihvatljivo sadašnje rješenje – katastarska linija koja razdvaja susjedne opštine.

Ako tako ostane, Kostajnica ne bi mogla da se širi, ostala bi bez pristupa rijeci, a na spornom dijelu su elektro i kanalizaciona infrstruktura. I to nije sve.

"Od 200 parcela, 197 imaju građani Bosne i Hercegovine, pa bi im bukvalno granica išla kroz spavaću sobu ili posred bašte, a morao bi se na kraju izmjestiti i fudbalski stadion", rekao je Drago Bundalo, načelnik opštine Kostajnica.

"Obilazimo sporne tačke, a nije da ih nema", rekao je Bundalu Zijad Čanović, član komisije za granice BiH. Bez konkretnih rješenja, poručuje samo da se nada da će problem biti riješen na zadovoljstvo obe Kostajnice.

"Kada sve sagledamo, stavićemo to na dnevni red jedne od naših sjednica, a nadamo se da će se ovi problemi riješiti na obostrano zadovoljstvo obje države i obje opštine", naveo je Zijad Džanović, član Komisije za granice BiH.

Dotad, valja obići, mnoga, sporna granična mjesta, a i mimo Kostajnice ih ima. Do nekog konkretnijeg rješenja, barem za tu malu oštinu na Uni, sve ostaje po starom. Pasoš u ruke i u baštu po krompir.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica