Prnjavor: Promovisana prva zbirka pjesama Adnana Selimovića

Srna
Prnjavor: Promovisana prva zbirka pjesama Adnana Selimovića

Prnjavor - Sedamnaestogodišnji Adnan Selimović iz Prnjavora promovisao je večeras u Domu kulture u Prnjavoru svoju prvu zbirku pjesama "Oblaci su ti granica", koju je objavio zahvaljujući pobjedi u projektu "Novo ime".

Selimović, koji je učenik prnjavorske Gimnazije, rekao je da se već osam godina bavi pisanjem i ne krije oduševljenje što je svoje poetsko stvaralaštvo uspio smjestiti između dvije korice knjige.


"Na šezdesetak stranica nalazi se 41 pjesma i siguran sam da će svako od čitalaca uspjeti pronaći barem jednu pjesmu za sebe", istakao je mladi pjesnik.

On je dodao da je na putu do pobjede u projektu "Novo ime" imao izuzetnu podršku porodice i prijatelja, te da bi se po završetku Gimnazije želio oprobati u novinarstvu.

Urednik Selimovićeve knjige Brankica Radonjić rekla je da su pjesme u zbirci podijeljene u tri ciklusa.

"U svakom od njih može se pratiti njegov razvoj, kako životni tako i razvoj u različitim motivima, temama, izražajnim formama i emocijama koje prate sazrijevanje jednog mladog čovjeka koji uspijeva vrlo umješno, stilski pa čak i zanatski svoje misli i osjećanja pretočiti u pisanu riječ", pojasnila je Radonjićeva.

Marketing koordinator kompanije "Novomatik" Sara Velaga rekla je da je Selimović odmah po podnošenju prijave bio u stalnoj prednosti u odnosu na druge kandidate i da su u ovoj kompaniji veoma srećni što su uspjeli da ostvare njegov san da objavi prvu zbirku pjesama.

"Tu naša podrška ne prestaje. Saradnja će biti nastavljena ukoliko bude bilo potrebe da ga mentorišemo, dalje usmjerimo i dodatno medijski podržimo" , rekla je Velaga.

Ona kaže da će projekat "Novo ime" koji je počeo u januaru trajati cijelu godinu.

"Svakog mjeseca nagrađujemo talentovane ljude sa iznosom do 5.000 KM. Važno je da su iz Republike Srpske, da imaju od 16 do 30 godina i da su talentovani u nekoj od oblasti - kultura, umjetnost, obrazovanje i sport", precizirala je Velaga.

Velaga je istakla da u Republici Srpskoj danas ne manjka talenata nego prilika za mlade da svoje sposobnosti predstave javnosti.

Ona je podsjetila da se sve potrebne informacije o uslovima učešća u projektu mogu pronaći na internet stranici www.novoime.com.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana