Прњавор: Начелник Гатарић вријеђао политичке ривале

Драгана Келеч
Прњавор: Начелник Гатарић вријеђао политичке ривале

Прњавор - Начелник Прњавора Синиша Гатарић направио је скандал у тој општини, када је вербално напао своје политичке ривале, али и коалиционе партнере који су гостовали у емисији "Потез" на телевизији К3.

Гатарић се није одазвао позиву да гостује у емисији, али је одмах по њеном завршетку дошао у студио како би се вербално обрачунао са гостима. Увреде су пљуштале, тврде присутни који су остали згрожени непримјереним понашањем првог човјека Прњавора.

Власт и опозиција у Прњавору требало је да пред камерама говоре о ономе што је у протеклом периоду урађено у тој општини, али, како кажу остали гости, Гатарић очигледно није био спреман за сучељавање.

Предсједник Општинског одбора СНСД-а Драго Калабић рекао је да је то била веома непријатна ситуација и да овако нешто никада није доживио.

- Дуго сам учесник у разним медијским расправама, али ми се никада није десило ово што је Гатарић приредио. Представници политичких партија позвани су у гостовање да расправљају на тему функционисање локалне власти, и да о томе ставове изнесе и власт и опозиција - прича Калабић.

Он каже да осуђује Гатарићево недолично понашање.

- Умјесто да је дошао и лијепо разговарао, он је пратио шта се дешава у студију из сусједне просторије и очигледно незадовољан, по завршетку емисије одлучио да се појави и вербално обрачуна прво са својим страначким колегама, а затим и са осталим гостима - казао је Калабић додајући да не жели да понови све Гатарићеве вулгарне изјаве.

И одборник ПДП-а Скупштине општине Прњавор Бране Жунић каже да је Гатарић све вријеме док је трајала емисија био у сусједној просторији и пратио шта се дешава, да би потом дошао да вријеђа госте.

- Предсједник Скупштине општине је рекао да Гатарић није могао доћи у емисију јер је имао неодложне обавезе. Међутим, он очигледно није имао храбрости нити је био спреман да пред народом положи рачуне за своје поступке - истакао је Жунић.

Према његовим ријечима, Гатарић је уз повике: "Јесам вас натегао, јесам вас натегао", правио изузетно непримјерене покрете рукама због којих га је срамота свих присутних, а посебно водитеља Јелене Демоњић.

Телевизија К3 има само један коментар - сви гости били су позвани у емисију, њихово право је да се одазову позиву, али и да то не учине.

Ипак, ово није први пут да новинарске екипе извјештавају о скандалима у Прњавору, у којима по правилу учествују они који би својим суграђанима требало да буду узор у понашању.

Гатарићев коментар о овом инциденту јуче нисмо успјели да добијемо јер се није јављао на телефонске позиве.

Снимак

Да је Синиша Гатарић био у студију, потврђује и снимак који је телефоном забиљежио Бране Жунић (ПДП).

За овакво понашање Жунић поручује да нема оправдања. Како каже, у позадини свега јесте то да Гатарић нема резултате.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана