Priznanja za mlade šampione znanja u Prijedoru i Prnjavoru

S. T. - B. R.
Priznanja za mlade šampione znanja u Prijedoru i Prnjavoru

Prijedor, Prnjavor - Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković i načelnik Prnjavora Darko Tomaš organizovali su prijeme za najbolje učenike i studente iz svojih lokalnih zajednica i uručili im prigodne novčane nagrade.

Đakoviću su u goste u Gradsku upravu došli učenici Ratko Darda, Nemanja Torbica, kao i student Stefan Usorac, koji su veliko znanje iz matematike i fizike pokazali tokom školovanja i dokazali na međunarodnim takmičenjima.

- To su izuzetne mlade ličnosti i smatram da društvo treba da posveti posebnu pažnju nadarenim mladim ljudima koji će u budućnosti u svojoj lokalnoj zajednici činiti velika djela u oblastima kojima se bave - izjavio je Đaković, koji je talentovane Prijedorčane nagradio novčanom nagradom od 500 KM. Zadovoljstvo zbog prijema izrazio je i Stefan Usorac, koji je, prema riječima dekana Rudarskog fakulteta, student generacije i najbolji student od kada postoji ovaj fakultet.

- Drago mi je da neko vrednuje moj trud i uspjeh i u budućnosti planiram da upišem master i doktorske studije i da se bavim naučno-istraživačkim radom - rekao je Usorac.

Načelnik Prnjavora Darko Tomaš i predsjednik Skupštine opštine Željko Simić priredili su, povodom krsne slave grada, Preobraženja Gospodnjeg, prijem za najbolje učenike osam osnovnih i tri srednje škole. Mladi školarci zahvalili su na novčanim nagradama koje su im uručene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana