Prilaz školi u Srpcu uređen poslije 40 godina

D. J.
Prilaz školi u Srpcu uređen poslije 40 godina

Srbac - Prilaz Osnovnoj školi "Jovan Jovanović Zmaj" u Srpcu koji je bio u devastiranom stanju i narušavao izgled dvorišta ove ustanove asfaltiran je poslije 40 godina.

Ministarstvo prosvjete i kulture RS izdvojilo je 6.000 KM za sanaciju, a posao je povjeren građevinskom preduzeću "Gradis invest" iz Srpca.

- Ministar prosvjete Dane Malešević nas je obišao u oktobru ove godine i tada je najavio ovu investiciju, što je veoma brzo realizovano. Iduće godine ćemo nastaviti radove i spojiti prilaz sa parkingom škole, tako da će školsko dvorište biti još uređenije - rekao je direktor škole "Jovan Jovanović Zmaj" Slavko Dragosavljević.

On je dodao da će uz pomoć resornog ministarstva uskoro biti postavljena i nova stolarija u područnoj školi u Poveliču.

Gradilište u školskom dvorištu obišao je i načelnik Srpca Mlađan Dragosavljević koji je podsjetio da je nedavno stiglo 20.000 KM iz kabineta predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika za nabavku stolarije u područnoj školi u Nožičkom, a izdvojena su i simbolična sredstva iz budžeta opštine za sanaciju područne škole u Prijebljezima.

- Po preuzimanju dužnosti načelnika uvjerio sam se da je većina škola u lošem stanju i zato je jedan od mojih prioriteta bio da pokušamo obezbijediti sredstva uz pomoć republičkih institucija koje su izašle u susret svim našim zahtjevima - rekao je Dragosavljević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana