Прилаз школи у Српцу уређен послије 40 година

Д. Ј.
Прилаз школи у Српцу уређен послије 40 година

Србац - Прилаз Основној школи "Јован Јовановић Змај" у Српцу који је био у девастираном стању и нарушавао изглед дворишта ове установе асфалтиран је послије 40 година.

Министарство просвјете и културе РС издвојило је 6.000 КМ за санацију, а посао је повјерен грађевинском предузећу "Градис инвест" из Српца.

- Министар просвјете Дане Малешевић нас је обишао у октобру ове године и тада је најавио ову инвестицију, што је веома брзо реализовано. Идуће године ћемо наставити радове и спојити прилаз са паркингом школе, тако да ће школско двориште бити још уређеније - рекао је директор школе "Јован Јовановић Змај" Славко Драгосављевић.

Он је додао да ће уз помоћ ресорног министарства ускоро бити постављена и нова столарија у подручној школи у Повеличу.

Градилиште у школском дворишту обишао је и начелник Српца Млађан Драгосављевић који је подсјетио да је недавно стигло 20.000 КМ из кабинета предсједника Републике Српске Милорада Додика за набавку столарије у подручној школи у Ножичком, а издвојена су и симболична средства из буџета општине за санацију подручне школе у Пријебљезима.

- По преузимању дужности начелника увјерио сам се да је већина школа у лошем стању и зато је један од мојих приоритета био да покушамо обезбиједити средства уз помоћ републичких институција које су изашле у сусрет свим нашим захтјевима - рекао је Драгосављевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана