Prikupljena pomoć za liječenje Jelenu Ljubojević iz Srpca

D. J.
Prikupljena pomoć za liječenje Jelenu Ljubojević iz Srpca

Srbac - U okviru humanitarne akcije za liječenje desetogodišnje Jelene Ljubojević iz Srpca, koju je pokrenula nevladina organizacija "Milenijum", pozivom na humanitarni broj 1416 prikupljeno je 26.698 KM.

Akcija je trajala od 1. do 31. oktobra, a svi koji su pozvali ovaj broj mogli su donirati marku za liječenje djevojčice koja je oboljela od leukemije.

- Akciju smo pokrenuli u dogovoru sa prijateljima i Jeleninom rodbinom i bila je više nego uspješna. Posebnu zahvalnost dugujem medijima, volonterima i svim ljudima dobrog srca koji su informisali javnost i pozivali humanitarni broj 1416 da pomognu Jeleni - rekla je direktor "Milenijuma" Sanela Vidović.

Ona je dodala da je sav novac već prebačen na žiro-račun Jeleninog oca Zorana Ljubojevića.

- Iznos koji smo prikupili čini se velik. Međutim, terapije su veoma skupe i jedna košta od dvije do nekoliko hiljada maraka, a liječenje je dugotrajno - istakla je Vidovićeva.

Jeleni je otkrivena leukemija u avgustu ove godine i od tada je u bolnici.

- Sličnu akciju smo organizovali lani za dječaka Miloša Medića iz Srpca, koji je takođe obolio od leukemije i tada je priređena humanitarna izložba - dodala je Vidovićeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana