Приказан филм Лица лафоре аутора Дениса Бојића

Срна
Приказан филм Лица лафоре аутора Дениса Бојића

Градишка - У Културном центру Градишка вечерас је приказан филм "Лица Лафоре" аутора Дениса Бојића који документује судбину породице Гајић и њихову вишегодишњу надљудску борбу за проналазак лијека против Лафорине болести од које су обољеле њихове кћерке Татјана и Милана.

Бојић је навео да је филм "Лица Лафоре" у продукцији Радио-телевизије Републике Српске /РТРС/ сниман око двије године у Канади, Белгији, Француској, Хрватској и Републици Српској, да је било напорно, али да су сви знали да раде узвишену мисију, јер је то универзална прича и борба за живот дјетета.


"Успјели смо да прикажемо филм на најважнијим мјестима у свијету и он даје резултате у проналаску лијека за Лафорину болест. Ускоро идемо у Сан Дијего у компанију која ће производити лијек и надамо се да ће тај процес бити убрзан, те да ће Милана Гајић и сва дјеца, која болују од те болести ускоро дочекати лијек", рекао је Бојић.

Он је додао да ће филм у Сан Дијегу бити приказан 17. новембра, а након тога и у Европском парламенту, гдје ће бити отворена дебата о изузетно ријетким болестима.

Сњежана Гајић, мајка обољеле Милене, која још чека лијек, и Татјане која је изгубила битку са опаком болшћу каже да је захвална Денису Бојићу и РТРС-у и да су сви који су окупљени око ове десетогодишње мисије у Републици Српској највећи донатору у свијету у проналаску лијека за Лафорину болест.

Она је додала да се очекује да ће почетком 2018. године лијек бити примијењен на пацијентима.

Након приказивање филма "Лица Лафоре" посјетиоци су могли да купе књиге Сњежане Гајић - "Изгубила животну битку, побиједиће Лафорину болест" и "Таци", а приход од продаје намијењен је усавршавању лијека против Лафорине болести.

Пројекцију филма организовали су Културни центар Градишка и Удружење за помоћ ментално недовољно развијеним лицима у сарадњи са организацијом младих ГРОМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана