Prijedor prvi u Srpskoj organizovao upoznavanje i druženje samaca

RTRS
Prijedor prvi u Srpskoj organizovao upoznavanje i druženje samaca

Prijedor - Kako popraviti demografsku sliku i povećati natalitet, neka su od najbitnijih pitanja sa kojima su suočene nadležne institucije. Ipak, u Prijedoru su ponudili rješenje.

Ovaj grad prvi je u Srpskoj, koji je organizovao "upoznavanje i druženje samaca". Cilj je jasan – podstaći stanovništvo svih generacija da stupe u bračne vode. Odziv je bio i više nego dobar.

 Po uzoru na Jagodinu, u kojoj je prije nekoliko godina organizovana slična manifestacija, i Prijedor je odlučio da se pobrine za populaciju koja, iz bilo kojeg razloga, nije uspjela da stupi u bračne vode. Mjesto okupljanja bio je društveni dom u Gornjim Orlovcima, što je učesnicima garantovalo apsolutnu diskreciju. Ipak, neki od njih odlučili su da stanu pred kameru.

" Ovo je nešto najljepše što se može dogoditi nekim momcima i nekim curama ", kaže Radenko Ritan.

 U druženju su učestvovali samci iz Prijedora, Kozarske Dubice, Gradiške, pa čak i inostranstva.

 "Predivno mi je, presrećna sam, nisam često ovdje, nakon deset godina sam prvi put za Novu godinu i Božić ovdje i oduševljena sam",  kaže Milka Starčević, učesnik iz Italije.

 Uz intimnu atmosferu i detaljno organizovan program, organizator se pobrinuo i da, specijalno za ovo veče, "oživi" zaborvaljenu instituciju "provodadžije".

 "Večeras sam smještala mlađe sa mlađim, starije sa starijim, malo sa njima popričala", kaže provodadžija Miljana Kos.

 "Ja kažem ovom prilikom da su ovo veoma hrabre žene, vrlo hrabre osobe koje su smogle snage, ne samo smogle snage, nego odbacile sve moguće predrasude i došle ovdje", naveo je organizator Pero Špadić.

 Nije izostala ni podrška Gradske uprave.

" Želio bih da ovo bude signal i drugim lokalnim zajednicama da na ovaj način pokušaju uraditi isto i jednostavno bez velikog troška pokušaju omogućiti druženje tim osobama", kaže gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković.

 Da li je druženje ispunilo glavni cilj zasad će ostati tajna, iako organizator tvrdi da su utisci i više nego dobri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana