Приједор први у Српској организовао упознавање и дружење самаца

РТРС
Приједор први у Српској организовао упознавање и дружење самаца

Приједор - Како поправити демографску слику и повећати наталитет, нека су од најбитнијих питања са којима су суочене надлежне институције. Ипак, у Приједору су понудили рјешење.

Овај град први је у Српској, који је организовао "упознавање и дружење самаца". Циљ је јасан – подстаћи становништво свих генерација да ступе у брачне воде. Одзив је био и више него добар.

 По узору на Јагодину, у којој је прије неколико година организована слична манифестација, и Приједор је одлучио да се побрине за популацију која, из било којег разлога, није успјела да ступи у брачне воде. Мјесто окупљања био је друштвени дом у Горњим Орловцима, што је учесницима гарантовало апсолутну дискрецију. Ипак, неки од њих одлучили су да стану пред камеру.

" Ово је нешто најљепше што се може догодити неким момцима и неким цурама ", каже Раденко Ритан.

 У дружењу су учествовали самци из Приједора, Козарске Дубице, Градишке, па чак и иностранства.

 "Предивно ми је, пресрећна сам, нисам често овдје, након десет година сам први пут за Нову годину и Божић овдје и одушевљена сам",  каже Милка Старчевић, учесник из Италије.

 Уз интимну атмосферу и детаљно организован програм, организатор се побринуо и да, специјално за ово вече, "оживи" заборваљену институцију "проводаџије".

 "Вечерас сам смјештала млађе са млађим, старије са старијим, мало са њима попричала", каже проводаџија Миљана Кос.

 "Ја кажем овом приликом да су ово веома храбре жене, врло храбре особе које су смогле снаге, не само смогле снаге, него одбациле све могуће предрасуде и дошле овдје", навео је организатор Перо Шпадић.

 Није изостала ни подршка Градске управе.

" Желио бих да ово буде сигнал и другим локалним заједницама да на овај начин покушају урадити исто и једноставно без великог трошка покушају омогућити дружење тим особама", каже градоначелник Приједора Миленко Ђаковић.

 Да ли је дружење испунило главни циљ засад ће остати тајна, иако организатор тврди да су утисци и више него добри.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана